Biografie

May-May Meijer (Delft, 14 februari 1972) is moeder van een veertienjarige zoon. Ze was tien jaar werkzaam op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Haar psychische kwetsbaarheid en haar ontmoeting met God vormt de oorsprong om zich met vrede bezig te houden. Ze richtte de vredesorganisatie Peace SOS op en schrijft tal van artikelen om oorlogen te voorkomen en op te lossen op basis van vreedzame methoden. Haar mede vredesactivisten spoorden haar aan om haar inspirerende verhaal over psychosen te delen met de wereld en om het boek Missie Wereldvrede te schrijven. Daarnaast publiceerde ze regelmatig voor Schizophrenia Bulletin van Oxford University Press en op PsychoseNet over haar psychische kwetsbaarheid om zo hoop te bieden aan andere mensen die een psychose en/of depressie doormaakten en hun naasten. 

Tijdens haar psychose fotografeerde May-May intensief om zo de wereld in beeld te brengen die God haar liet zien. Haar werk was tentoongesteld in galerie Maldoror, samen met het werk van de kunstenaar Ewoud van Rijn. Petros Panagiotis Orfanos was de curator van deze tentoonstelling. Hij heeft haar werk ontdekt en bemoedigt haar om te exposeren. 

Zie de "Agenda" voor het videoportret van May-May in het Stedelijk Museum, dat onderdeel is van ''The Essential'' van Martin en Inge Riebeek. 

 

Zie voor May-May's publicatielijst: www.academia.edu